Nyitvatartás az őszi szünetben
Október 28. és november 3. között mindennap, hétfőtől vasárnapig nyitva lesz a Garat 9 órától 18 óráig. Malomtúrák is az őszi szünet minden napján indulnak: 10:00, 11:30, 13:30, 15:00-kor.
Október 28. és november 3. között mindennap, hétfőtől vasárnapig nyitva lesz a Garat 9 órától 18 óráig. Malomtúrák is az őszi szünet minden napján indulnak: 10:00, 11:30, 13:30, 15:00-kor.
Medvehangyának, ennek a furcsa erdei lénynek, van egy nagyszabású terve: repülni szeretne. Nem elég, hogy szegény egyszerre született medvének és hangyának, de még szárnyakat is akar a kis telhetetlen!
Egy cukrászműhelyben a tojás legalább annyira fontos hozzávaló, mint egy pékségben a liszt. Az Orfűi Malmoknál odafigyelünk az alapanyagokra, gondos tervezés előzi meg, honnan szerezzük be őket. Hiszünk a hosszú távú partneri együttműködésekben. A tojások évek óta Keserű Zoltán tojástermelőtől érkeznek, aki immár tíz éve fogott bele a családi vállalkozásba. Emelett főállásban Ócsárd polgármestere.
Mozgalmas időszakon vagyunk túl! Bizonyára ti is észrevettétek, hogy az elmúlt két évben igazi programkavalkáddal vártunk benneteket a malmoknál. Célunk az volt, hogy a gazdag épített örökségünk élménydús bemutatása és a gasztronómiai ínyencségek kínálata mellett kulturális csemegékkel is szolgáljunk nektek.
Két falat csupán, mégis benne van egy cukrász egész mestersége, gyakorlata. Kívül roppan, belül omlós. Izgalmas és váratlan szín- és ízkombinációkban hat leginkább az érzékszervekre. Minden kezdő cukrász megküzd vele, míg elkészíti első tökéletes példányát. Nem hiába örök és megunhatatlan kedvenc számunkra a macaron.
„Felraktuk a grafikai préseket egy kamionra, és hazaküldtem Hollandiából”, meséli Füzes Petra, hogy kezdte el gyűjteni a nyomdagépeket az éppen bezárt utrechti műhely technikusaként. A berendezés sok más mellett ma az orfűi papírmalom emeletén kialakított sokszorosító grafikai műhelyt gazdagítja. Petra vezeti a papírmalmot, ahol nem csak „használja”, hanem készíti is a papírt. Ismerkedj meg kollégáinkkal!
Tudtad, hogy a 150 éves orfűi vízimalom helyén már évszázadokkal ezelőtt is őrlés folyt?