Kenyérsütési bemutató

A hagyományos kenyérsütési bemutató a molnár nyári konyhájában és a malomudvaron zajlik. Az előre bejelentkezett csoportokat egy közel négyórás program során avatjuk be a kézzel dagasztott kovászos Petya-cipó készítésének folyamatába.
A dagasztás alatt részletesen beszélünk az alapanyagok fontosságáról, ismertetjük a megfelelő technológiát, és beavatjuk a résztvevőket a jó és egészséges kenyér titkaiba. A résztvevők megszemlélhetik a dagasztást, a cipók formázását, és megismerik a fatüzeléses kemence használatát.

A program végén a csoport 15 ropogós cipót vihet magával. 

A kelesztési időkben vagy a sülés 45 percében lehetőség van megnézni a malmokat, de a program jól kombinálható a papírmerítő foglalkozással vagy a Vízfő tanösvényen tett sétával is.

A programot elsősorban iskolás csoportoknak kínáljuk, maximum 35 fő részvételével.