“Máig csodálatot vált ki belőlem, ahogy néhány papírból könyvet készítünk”

“Máig csodálatot vált ki belőlem, ahogy néhány papírból könyvet készítünk”

“Amikor levágja az ember a papírt, amikor keretet kap és megszületik egy kis, búzavirágos füzet, az egy nagyon szép pillanata a munkámnak” – mond egy példát arra Zalán Máté Sándor, miért szeret a Papírmalomban dolgozni. A Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karán grafikusként diplomázó Máté tavaly óta erősíti az Orfűi Malmok csapatát. Gyógypedagógiai asszisztensként dolgozott az…

Kötelező krém

Kötelező krém

A frangipán egy közkedvelt francia cukrászkrém, nagy klasszikus, és szerencsére egyre több süteményben köszön vissza hazánkban is. A krém hagyományosan mandulalisztet, vajat, cukrot és tojást tartalmaz, sokszor vaníliával vagy egyéb ízesítőkkel kiegészítve.

Malmos mézes puszedli

Malmos mézes puszedli

Ahány ház, annyi mézeskalács. A Malmok receptjének magja Polgár Zsuzsától származik, akiről bátran állíthatjuk, hogy a környék legismertebb és legnagyszerűbb művelője a mézeskalács készítésnek. Kata hat évvel ezelőtt járt Zsuzsa mézeskalács kurzusán, a fogásokat és a receptet onnan hozta, ami az évek alatt egy kicsit csiszolódott, „malmos szájízre” formálódott. Ezt a verziót osztjuk most meg veletek.

Mogyorós-karamellás kuglóf

Mogyorós-karamellás kuglóf

Őszi hangulatú sütemény, ami gyakran megfordul a pultban is. Egy igazi teasütemény, amely sokáig eltartható és az áztató szirupnak köszönhetően szaftos marad. Hozzávalók:Tészta:180 g vaj1 ek olívolaj1 ek méz4 tojás180 g kristálycukor120 g liszt100 g őrölt mogyoróCsipet sóDurvára vágott mogyoró, a tetejére szórásnakOpcionális ízesítés: aszalt áfonya vagy csokicseppek Áztató szirup:230 g cukor100 g víz65 g…