Mogyorós-karamellás kuglóf

Mogyorós-karamellás kuglóf

Őszi hangulatú sütemény, ami gyakran megfordul a pultban is. Egy igazi teasütemény, amely sokáig eltartható és az áztató szirupnak köszönhetően szaftos marad. Hozzávalók:Tészta:180 g vaj1 ek olívolaj1 ek méz4 tojás180 g kristálycukor120 g liszt100 g őrölt mogyoróCsipet sóDurvára vágott mogyoró, a tetejére szórásnakOpcionális ízesítés: aszalt áfonya vagy csokicseppek Áztató szirup:230 g cukor100 g víz65 g…

Szeretnénk a specialty kávét a lehető legtöbb emberhez eljuttatni

Szeretnénk a specialty kávét a lehető legtöbb emberhez eljuttatni

A Garat újranyitásával együtt költözött hozzánk egy komoly, karos kávégép, amire azért volt szükség, mert a pécsi CrackerJack kávéjával kezdtünk el dolgozni. A partnereinket bemutató sorozatunkban októberben Hajdú Balázzsal beszélgettünk, hiszen pont öt éve indították be először a kávépörkölő gépet. Öt év alatt nagyon nőttünk, talán nagyobbat, mint induláskor gondoltuk. Ma már közel száz helyre…

Az Év Tájháza díj nyertese 2024-ben az Orfűi Malmok

Az Év Tájháza díj nyertese 2024-ben az Orfűi Malmok

Október 4-én nagy megtiszteltetésben lehetett részünk, ugyanis elnyertük a hazai szabadtéri múzeumok és tájházak legrangosabb elismerését: Az Év Tájháza díjat.  A 2002-ben létrejött Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége 2004 óta minden évben Kárpát-medence szerte díjazza azokat a tájházakat, akik munkájukkal hozzájárulnak a helyi értékek, hagyományok és a kulturális örökség magas színvonalú bemutatásához és fenntartásához. A…

Magtól a papírig

Magtól a papírig

Kevesen tudják, hogy a kenderből, az emberiség több ezer éves ipari rostnövényének háncsából gyönyörű és magas minőségű merített papír készíthető. A Papírmalomban növényi alapanyagokból, így többek között kenderrostból készítjük a papírt.

A mi Rákóczi túrósunk

A mi Rákóczi túrósunk

A tankönyv szerinti Rákóczi túrós sült túrókrémmel készül és általában szögletes szeletekbe vágják. Valószínűleg ez egy egyszerűbb elkészítési módja ennek a süteménynek, mi azonban a Malmoknál ezt egy sokkal könnyedebb túrómousse-szal helyettesítjük és tart formában készítjük.