Kenyérrendelős kisokos
Összegyűjtöttünk néhány hasznos információt, ha kenyeret szeretnétek rendelni tőlünk.
Kenyeret általában a Malom pince nyitvatartási napjain sütünk. Az aktuális előrendeléseket a Facebook oldalunkon hétfőnként közzétett poszt alatti hozzászólásban, vagy személyesen a Malom pincében tudjátok leadni.
A Petya cipót és a ciabattát 13.00 órától, a többi kenyeret 09.00 – 17.00 óra között vehetitek át a Malom pincében. Az előrendelt kenyeret 17.00 óráig tartjuk, de ha később jönnél a kenyeredért, vagy a rendeléseddel kapcsolatban bármi változás történik, kérjük, hogy jelezd Krisztiánnak a 20/3507068-as számon.
A héten az alábbi napokra és kenyerekre várjuk rendelésedet (részletes leírás a kenyerek összetevőiről és az árakról a poszt alján):
Egy kis kenyér kisokos:
Petya (750-800 g); 1200 Ft
kenyérliszt, természetes kovász, víz, só, élesztő
Szőke (750-800 g); 1500 Ft
kenyérliszt, természetes kovász, víz, só
Selymes (750-800 g); 1500 Ft
bio teljesőrlésű kövesmalmi liszt (50%), kenyérliszt (50%), természetes kovász, víz, só
Sokmagvas (750-800 g); 1600 Ft
kenyérliszt, természetes kovász, víz, pirított magok (napraforgó, tökmag, szezám, len, mák), só
Görög (750-800 g); 1600 Ft
kenyérliszt, természetes kovász, víz, pirított görögszénamag, só
BIO100 (750-800 g); 1600 Ft
100% bio teljesőrlésű kövesmalmi liszt, víz, természetes kovász, só
Pityókás (750-800 g); 1600 Ft
kenyérliszt, természetes kovász, pirított főtt burgonya (fűszerek, olívaolaj), víz, só
Sütőtökös (750-800 g); 1600 Ft
kenyérliszt, természetes kovász, kemencében pirított sütőtök (fűszerek, olívaolaj), víz, só
Szendvics kenyér (500 g): 1200 Ft
kenyérliszt, természetes kovász, tej, vaj, cukor, só, élesztő
Ciabatta (500 g); 750 Ft
kenyérliszt, természetes kovász, víz, só, olívaolaj, élesztő
Minden kenyerünk természetes kovásszal készül és adalékanyag mentes. A szendvics kenyér kivételével kenyereink tejmentesek is! A lisztek a Tüskeszentpéteri malomból a mohácsi Garat malomból és a BIOM köves bio-malomból érkeznek hozzánk.
Tudtad? A Petya cipó az Orfűi Malmok legrégibb kenyere, egy jó, békebeli fehérkenyér, amelynek sütését még Füzes Péter kezdte el a fatüzeléses kemencénkben. A receptúrát és a technológiát egy kicsit tovább csiszolva, ma is készítjük az Orfűi Malmok zászlóshajó termékévé vált Petya cipót. A névválasztással neki állítunk emléket.