Szeretnénk a specialty kávét a lehető legtöbb emberhez eljuttatni

A Garat újranyitásával együtt költözött hozzánk egy komoly, karos kávégép, amire azért volt szükség, mert a pécsi CrackerJack kávéjával kezdtünk el dolgozni. A partnereinket bemutató sorozatunkban októberben Hajdú Balázzsal beszélgettünk, hiszen pont öt éve indították be először a kávépörkölő gépet.

Öt év alatt nagyon nőttünk, talán nagyobbat, mint induláskor gondoltuk. Ma már közel száz helyre szállítunk rendszeresen a kávét, Pécs mellett főként Budapestre és a Balatonra. Ezért a szeretetért nem tudunk elég hálásak lenni a fogyasztóknak. Most ezt a növekedést szeretnénk az üzem szintjén úgy lekövetni, hogy az alapértékeink megmaradjanak. – kezdi a sztorit Balázs.

A CrackerJack színes-bohókás, rajzolt címkéit mindenki megjegyzi, aki egyszer is látta. Ráadásul minden kávénak egyedi címkéje van, amin valahogy visszaköszön a zacskóban rejlő kávészemek karaktere. “Amikor indultunk, azt láttuk, hogy a legtöbb versenytársunk a minimál stílus mellett dönt a csomagolásnál. Ez tényleg nagyon szép, de a kávézók polcain alig lehet megkülönböztetni őket. Én mindig érdekesebbnek találtam a mi harsány, képregényes, kicsit infantilis megjelenésünket. Ráadásul ugyanez visszaköszön a végeredményben, mert a kávéink intenzívek, ízgazdagok. Büszkék vagyunk a csomagolásra és akkor is örülnénk, hogy induláskor emellett döntöttünk, ha nem kapnánk rá ilyen sok visszajelzést.”

A Malmoknál fontosnak tartjuk, hogy olyan termékekkel dolgozzunk, amik kötődnek a környékhez. Kávé egyelőre még nem terem a Mecsek oldalában, de a zöld kávészemekből mégiscsak egy pécsi termék válik a CrackerJack pörkölőjében. “Fontosnak tartjuk az együttműködéseket, ez számunkra sokkal több annál, hogy a mi kávénkkal dolgozik valaki. Jó dolog együtt gondolkodni, építkezni, új közönséget bevonzani. Az Orfűi Malmokhoz sok szép emlék fűz minket, könnyű azokkal az értékekkel azonosulni, amit képviselnek. Azzal, hogy egymást erősítjük, az egész régiót tudjuk erősíteni, ráadásul a helyi termékek egyre nagyobb hangsúlyt kapnak manapság.”

Az Orfűi Malmok kávéját közösen választottuk ki, többkörös kóstolás után. Fontos volt, hogy specialty alapanyag legyen, hiszen így végigkövethető a kávé útja a farmtól a pécsi pörkölőig. A CrackerJack kínálatában több bio minősítésű kávét lehet találni, sőt tavaly az üzem is megszerezte a minősítést. “Azért volt ez fontos, mert a zöldkávé-piacon egész sok biokávé van, de ez csak akkor jelenhet meg a mi zacskóinkon, ha az üzemünk is minősített. Van egy állandó bio kávénk a kínálatban, emellett a kisebb, izgalmas tételek között is törekszünk arra, hogy ilyet válasszunk.”
A frissesség mellett fontos szempont volt, hogy olyan kávét válasszunk, ami gazdag ízű, ugyanakkor mindenki számára kellemes élményt adjon. “Az ötödik évforduló kapcsán több együttműködéssel készülünk, kilépve a gasztro világából is. Szeretnénk a specielty kávé értékeit a lehető legszélesebb körhöz eljuttatni. Jó lenne minél több embernek megmutatni, tágítani a kört, amennyire lehetséges. A közösségi felületeinken szeretnénk a videókra nagyobb hangsúlyt fektetni, emellett a születésnapra gondolva több, izgalmas kávéval készülünk, ezek folyamatosan jelennek meg a webshopban az ősz folyamán.”

Similar Posts